Contactgegevens


OBS Thrimwalda
Dr. O. Postmastraat 6
9061 BK Gytsjerk

T. (058) 256 22 71
E. thrimwalda@opo-furore.nl

Rots en Water

Sinds 2015 mogen wij ons ‘Rots en Waterschool’ noemen. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd om Rots en Water-trainingen te geven.

Wat houdt ‘Rots en Water’ in?

Weerbaar zijn:
KEN JIJ JE ‘STERKE IK’ AL? – DE ROTSHOUDING

‘Weerbaar zijn’ betekent net zoiets als voor jezelf op durven komen. Voor jezelf op durven komen als het moeilijk wordt. Als je gepest wordt op school bijvoorbeeld. Of als iemand wil dat je iets gaat doen wat niet goed voelt. Als je weerbaar bent, ben je ontspannen en neem je de tijd om na te denken over je volgende actie. Wat voelt goed? Wat past bij jou?

Hoe sociaal ben jij?
KEN JIJ JE ‘FLEXIBELE IK’ AL? – DE WATERHOUDING

‘Sociaal zijn’ betekent net zoiets als denken om de gevoelens van de ander. Respect hebben voor elkaars kwaliteiten en grenzen. Misschien vind je het juist moeilijk op school omdat je ‘sterke ik’ te sterk is geworden? Word je snel boos terwijl je eigenlijk graag vrienden zou willen maken? Zit je vast in ‘stoer’ gedrag, terwijl je graag zou willen vertellen over wat je echt dwars zit?

Als je geleerd hebt om de Rots- en Waterhoudingen afwisselend te gebruiken, passend bij de situatie, dan ben je in balans. Dan kun je voor jezelf opkomen, kunnen je vrienden op je steunen en kun je open staan voor nieuwe samenwerkingen en vriendschappen.

Waarom deze trainingen?

Wij vinden het belangrijk dat kinderen van jongs af aan op een respectvolle manier met elkaar omgaan, gebaseerd op duidelijke en eenduidige regels.

Het is nu mogelijk om structureel de kinderen van groep 1 t/m 8 hierbij te helpen. Met een enthousiast team wordt de kinderen geleerd zichzelf beter te beheersen, op zichzelf te reflecteren en hun zelfvertrouwen te vergroten. Met deze aanpak bevorderen wij dat alle kinderen zich vertrouwd en veilig kunnen voelen.

Waarin onderscheiden wij ons?

  • Alle leerkrachten zijn gecertificeerde trainers;
  • Wij hebben twee R & W-coördinatoren;
  • Alle kinderen van groep 1 t/m 8 krijgen structureel Rots en Water-training;
  • Begrippen en vaardigheden die aangeleerd worden, zijn herkenbaar door de hele school;
  • Op onze school is een anti-pest-coördinator aangesteld.
 

Contactgegevens


OBS Thrimwalda
Dr. O. Postmastraat 6
9061 BK Gytsjerk

T. (058) 256 22 71
E. thrimwalda@opo-furore.nl

 

Contactgegevens


OBS Thrimwalda
Dr. O. Postmastraat 6
9061 BK Gytsjerk

T. (058) 256 22 71
E. thrimwalda@opo-furore.nl