Jeugdteams

Bij de Jeugdteams van Tytsjerksteradiel kunt u terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien. De gezinswerkers van deze teams ondersteunen jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en hun ouders / verzorgers als er vragen of problemen zijn.

Vragen
Ouders en opvoeders kunnen diverse (hulp)vragen hebben. Heeft mijn kind ADHD? Welke zorg past er bij mijn kind? Is mijn kind dyslectisch? Waarom is mijn kind zo angstig? Mijn kind eet slecht, wat kan ik doen? Waarom is mijn kind altijd zo boos? Ontwikkeld mijn kind zich wel goed? Met al dit soort vragen kunt u bij de Jeugdteams terecht.

Professionals
In de Jeugdteams werken professionals. Ze hebben veel ervaring en kennis. Ze werken dichtbij u in de dorpen. Ze geven advies en kunnen uw vragen beantwoorden. Dit kan indien gewenst anoniem. Als u contact opneemt met het Jeugdteam maakt een van de medewerkers een afspraak met u om langs te komen. Samen gaat u zoek naar een oplossing die past bij uw situatie.

Netwerk
De Jeugdteams werken vanuit een netwerk en hebben contacten met tal van organisaties in de gemeente. Denk hierbij aan scholen, consultatiebureaus, politie, Dorpenteams of vrijwilligersorganisaties. Ze reageren op de signalen die ze via dit netwerk krijgen. Daarom zijn de gezinswerkers uit de teams gekoppeld aan een dorp.

Gytsjerk
Voor Gytsjerk is uw contactpersoon Vera Buwalda. Zij is gezinswerker in het Jeugdteam van Tytsjerksteradiel. Ze heeft werkervaring als gezinscoach, maatschappelijk werker, heeft veel ervaring in de schuldhulpverlening en gewerkt met kinderen met meervoudige beperkingen. U kunt in contact komen met Vera via de school of rechtstreeks contact met haar opnemen via: 06 1092 6137. Ze is bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag. Een mail sturen kan ook: vbuwalda@jeugdteamtd.nl

Tichtby Elkoar
Wilt u meer informatie over de Jeugdteams en Dorpenteams in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen? Kijkt u dan eens op de site tichtbyelkoar.nl Op deze site kunt u alle vragen en antwoorden vinden over zorg, werk en jeugd. Hebt u een (hulp)vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Jeugdteam. Als u in Tytsjerksteradiel woont, kunt u bellen met 088 5335 333 of mailen naar info@cjgtytsjerksteradiel.nl