De gezonde school

De gezonde school is een 4-jarig project in samenwerking met de gemeente (subsidie) en de GGD. Door de GGD is in januari een QuickScan afgenomen. Samen met onze enquêtes was deze QuickScan de basis voor ons schoolgezondheidsprofiel. Vanuit dat profiel hebben wij een schoolgezondheidsplan geschreven. In dit plan staan voornemens voor de komende jaren. Alle voornemens hebben te maken met een gezonde school.

Onze prioriteiten liggen bij: Voeding en bewegen; Hygiënische school; Training sociale vaardigheden; Omgaan met elkaar.

Wij doen al heel veel:

• Kinderen dragen binnenschoenen of pantoffels, zodat er minder inloop van zand en modder is in de school;
  • Voor in de ochtendpauze mogen de kinderen fruit of groente meenemen. Een boterham is ook toegestaan, maar hier moet wel hartig beleg op (kaas, vlees of iets dergelijks). Wanneer kinderen een dieet hebben willen wij dit graag weten. Wij adviseren om de kinderen op school water te laten drinken in plaats van frisdrank of iets dergelijks mee te geven. Het is wel toegestaan om ander drinken mee te nemen, maar het mogen geen koolzuurhoudende drankjes zijn;
  • Ook gaan wij met ouders en leerkrachten in gesprek over een ‘rookvrije school’. Wanneer dit (eventueel) besloten wordt, mag er in en rondom school niet gerookt worden.

Wij hopen samen met de ouders te komen tot een ‘gezonde school’.